Cum alegi filtrul de apă și când trebuie să schimbi cartușele? Veronica Vicol și Ion Bologan au câteva sfaturi pentru tine - VIDEO (2025)

Apa este un element esențial pentru viață, fără de care am putea supraviețui doar 3-4 zile. Deoarece poate fi un mediu de transmitere a numeroase bacterii și alte microorganisme, este important să fim atenți la ceea ce consumăm.

Veronica Vicol, creatoare de conținut a explicat: „Apa de la robinet poate conține: clor, metale grele, pesticide și nitrați, care ajung din agricultură, virusuri și bacterii, microplastice și reziduri chimice, care ne poate influența sănătatea. Filtrarea apei ne ajută să eliminăm aceste impurități și să obținem astfel o apă pură pentru a o consuma zi de zi”.

Cum alegi filtrul de apă și când trebuie să schimbi cartușele? Veronica Vicol și Ion Bologan au câteva sfaturi pentru tine - VIDEO (1)

Deși apa este standardizată și tratată, starea conductelor prin care circulă rămâne necunoscută. În cazul apei din fântânile arteziene, pot exista impurități și un nivel ridicat de clor utilizat pentru dezinfecție. Prin urmare, un sistem de filtrare ar fi benefic în fiecare gospodărie. „Avem o gamă variată de filtre, dar principiul de bază a filtrelor este cel cu osmoză inversă, care este cel mai efectiv sistem de filtrare. Filtrele sunt foarte compacte, ușor de întreținut și filtrează până la 250 de litri de apă pe zi. Filtrele se diferențiază prin numărul de trepte de filtrare, de la 5 la 8 trepte. Sunt filtre cu mineralizare și fără, alcaline, cu osmoză inversă, digitale, care ridică ph-ul, sisteme de duridizare și filtre magistrale”, a spus Veronica.

Cele mai utilizate sunt filtrele cu osmoză inversă, care includ, de obicei, patru etape principale de filtrare a apei. Ion Bologan, manager vânzări a subliniat: „Prima etapă de filtrare a apei este cărtușul de polipropilenă, care filtrează sedimentele de rugină, nisip și pietriș, care sunt foarte minuscule. După care urmează cărtușul numărul doi, din cărbune de scoarță de nucă de cocos granulat. Urmează la fel de scoarță de nucă de cocos granulat și presat. Aceste două cărtușe se ocupă de mirosul și de gustul neplăcut al apei, în mare parte ce ține de borcut, metale grele și calcar. După care urmează a patra etapă, cea mai importantă, membrana, care are o structură foarte compactă și prin care apa trece cu ajutorul presiunii, după care apa este potabilă”.

Cum alegi filtrul de apă și când trebuie să schimbi cartușele? Veronica Vicol și Ion Bologan au câteva sfaturi pentru tine - VIDEO (2)

După ce trece prin membrana de osmoză, apa curată este stocată într-un rezervor, iar impuritățile sunt eliminate printr-un alt furtun către canalizare: „Vorbind de 5 etape, la final stă postcarbonul, cărbunele activat, care dă un gust mai gustativ la apă. Dacă vorbim de cele cu 6 etape, după aceasta merge mineralizator unde se conține magneziu b6, calciu și deja după cărbunele activ. Dacă vorbim de cele cu 7 etape, acolo după merge iarăși mineralizator cu magneziu și calciu, ionizarea cu argint, ceea ce se recomandă în mare parte pentru copiii mici, deoarece ph-ul se face o formă standardă 7-7,5. După este și cu alcalinizare, ceea ce îmbogățește ph-ul până la 8-8,5”, a spus Ion.

Beneficiile apei alcaline sunt controversate, totuși se consideră că ar putea îmbunătăți digestia și menține nivelul de hidratare: „Luând în considerație faptul că, omul este compus din 70-72% de apă, evident trebuie să consumăm mai multă apă și să fie cât mai sănătoasă”, a notat managerul de vânzări.

Veronica Vicol a adăugat: „Beneficiile sunt foarte multe: elimină impuritățile până la 99,7%; îmbunătățește gustul și mirosul apei; ar fi și o economie a banilor, pentru că eliminăm cumpărarea apei îmbuteliate; și o soluție a mediului deoarece se reduce consumul de sticle din plastic”.

Cum alegi filtrul de apă și când trebuie să schimbi cartușele? Veronica Vicol și Ion Bologan au câteva sfaturi pentru tine - VIDEO (3)

Alegerea unui sistem de filtrare depinde de nevoile fiecărei familii, ținând cont de calitatea apei, preferințele personale și tipul de impurități existente: „Unde se spune și se vede că apa într-adevăr este foarte murdară, se face o analiză la laborator, după care se vede ce persistă mai mult în apă, de exemplu clorură, borcut sau foarte mult calcar”, explică Ion.

Veronica a concluzionat: „Se recomandă schimbarea cartușelor la 6-12 luni, iar dacă filtrele sunt bine întreținute, valabilitatea unui sistem de filtrare este de la 10 ani și mai mult. Echipa noastră este mereu la legătură cu clienții noștri, reamintește când este timpul de schimbare a cărtușelor, mereu oferă o consultație și o deservire de calitate”.

Cum alegi filtrul de apă și când trebuie să schimbi cartușele? Veronica Vicol și Ion Bologan au câteva sfaturi pentru tine - VIDEO (2025)
Top Articles
Latest Posts
Recommended Articles
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 5986

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.